Het snoep is een lekkernij voor groot en klein.
Iedereen heeft er al een versie van in de winkel zien liggen maar die zijn gemaakt van chemische middelen en in de zure vorm.
Dit is een gezonde en lekkere vorm.
Recept
« Terug naar recepten
Snoepleer
PT8M
Snoepleer
Een heerlijk snoepleer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Judith Roosen
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
6 à 8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Snacks
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
UIt het tijdschrift van Landleven, een paar jaren geleden.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snoepleer te bereiden
Maak het fruit schoon en snij het in grove stukken.
Doe het dan samen met het citroensap en de suiker in een kookpot en laat het geheel een paar minuutjes zachtjes koken.
Vervolgens zet je er de mixer in tot alles een vloeibaar geheel is. Laat eventjes afkoelen.
Wanneer je er geen pitjes in wil hebben, het geheel nog zeven.
Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
Giet het geheel rustig over de bakplaat en verdeel het tot je een rechthoekig geheel hebt en zet de plaat in de oven. De temperatuur in de oven max 70°C.
Laat het geheel zo'n 6 à 8 uren staan tot het niet meer plakt. Je kan best een houten lepel tussen de ovendeur plaats om het vocht vlugger uit de oven te laten gaan.
Daarna kan je het 'leer' in repen snijden (gemakkelijkste met een rond pizzames) en oprollen.
Je kan het verpakken in bakpapier of in plasticfolie en dan zou je het 2 maanden kunnen bewaren in een goedafsluitende doos. Maar dat lukt bij mij niet want het is eerder op ;-)
Doe het dan samen met het citroensap en de suiker in een kookpot en laat het geheel een paar minuutjes zachtjes koken.
Vervolgens zet je er de mixer in tot alles een vloeibaar geheel is. Laat eventjes afkoelen.
Wanneer je er geen pitjes in wil hebben, het geheel nog zeven.
Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
Giet het geheel rustig over de bakplaat en verdeel het tot je een rechthoekig geheel hebt en zet de plaat in de oven. De temperatuur in de oven max 70°C.
Laat het geheel zo'n 6 à 8 uren staan tot het niet meer plakt. Je kan best een houten lepel tussen de ovendeur plaats om het vocht vlugger uit de oven te laten gaan.
Daarna kan je het 'leer' in repen snijden (gemakkelijkste met een rond pizzames) en oprollen.
Je kan het verpakken in bakpapier of in plasticfolie en dan zou je het 2 maanden kunnen bewaren in een goedafsluitende doos. Maar dat lukt bij mij niet want het is eerder op ;-)
Judje zegt: