Recept
« Terug naar recepten
Soempia's.
PT70M
Soempia's.
Een heerlijk soempia's. recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
40st personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
indische kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soempia's. te bereiden
Meng het gehakt, de knofloopoeder en peper naar smaak en de ebbi kering goed door elkaar.
(U kunt zout naar smaak toevoegen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig, omdat de ebbi kering
heel zout is).
Snijd de loempiavellen in vieren en leg op elk velletje een theelepel vulling. Sluit het als een envelop,
bestrijk het laatste stukje met geklutst ei en plak het dicht. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie
goed heet worden en frituur de soempia's hierin. Laat ze staande uitlekken. Serveer ze warm met een pikante saus. Soempia's kunnen rauw worden ingevroren. U hoeft ze voor het bereiden niet eerst te ontdooien. (Ongeveer 40 stuks)
(U kunt zout naar smaak toevoegen, maar dat is waarschijnlijk niet nodig, omdat de ebbi kering
heel zout is).
Snijd de loempiavellen in vieren en leg op elk velletje een theelepel vulling. Sluit het als een envelop,
bestrijk het laatste stukje met geklutst ei en plak het dicht. Laat in een wadjang of frituurpan slaolie
goed heet worden en frituur de soempia's hierin. Laat ze staande uitlekken. Serveer ze warm met een pikante saus. Soempia's kunnen rauw worden ingevroren. U hoeft ze voor het bereiden niet eerst te ontdooien. (Ongeveer 40 stuks)
elly veth zegt: