Recept
« Terug naar recepten
Magro con Tomate uit Andalusië
PT45M
Magro con Tomate uit Andalusië
Dit stoofpotje van sappig varkensvlees heb ik tijdens mijn vakantie in
Andalusië de ene keer als Tapas gerecht maar ook gewoon als
hoofdgerecht gegeten.
Eenmaal thuis wilde ik het natuurlijk ook een keer zelf maken en omdat ik
de goede gewoonte heb om als souvenir een of meerdere kookboekjes
mee naar huis te nemen was dit niet moeilijk om terug te vinden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas a bite of Spain. Vertaald, in eigen keuken gemaakt, gefotografeerd en aangepast.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Magro con Tomate uit Andalusië te bereiden
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg de knoflook en de tomaat toe. Schep alles door elkaar, voeg peper en zout, laurier, komijn, oregano en cayennepeper toe.
- Breng alles aan de kook en laat het dan op een klein pitje stoven, roer het regelmatig door.
- Laat dit 25 tot 35 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is en de tomaten ingekookt tot een stroperige massa.
- Roer het steeds goed door zodat de saus niet kan aanbranden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
'n Scheut witte wijn en afgewerkt met kookroom om het zure van de tomaat te verzachten.
Wilmie Willemse zegt:
Wist je trouwens dat ze in Italië een lepeltje suiker toevoegen om het zurige van de tomaat te neutraliseren? Dit is me ooit ingefluisterd door een Italiaanse dame van het Agriturismo waar we verbleven, als geheime tip!