Recept
« Terug naar recepten
Soep: butternut met saffraan
PT40M
Soep: butternut met saffraan
Een heerlijk soep: butternut met saffraan recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
9 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: butternut met saffraan te bereiden
Butternut en ajuin in blokjes snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter en voeg de bouillon toe en water en 1 soeplepel saffraandraadjes.
Laat de soep op een matig vuur pruttelen.
Mix de soep en voeg de kokosmelk toe.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de saffraandraadjes en kervel.
Stoof deze aan in een beetje boter en voeg de bouillon toe en water en 1 soeplepel saffraandraadjes.
Laat de soep op een matig vuur pruttelen.
Mix de soep en voeg de kokosmelk toe.
Serveer de soep zeer warm en werk af met de saffraandraadjes en kervel.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
willydelcart zegt:
Ik gebruik ook liever butternutpompoen dan andere.
Minder snijden (beter voor de rug, botten en spiertjes), je kan butternuts schillen met een dunschiller. Je hoeft geen 25 kg in 1 keer te verwerken.
Bravo!
:)
derbyke zegt:
Plus de smaak is veel beter. :);):p