Recept
« Terug naar recepten
Soep met bonen en spekjes
PT40M
Soep met bonen en spekjes
Een heerlijk soep met bonen en spekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Soep met bonen en spekjes te bereiden
1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui, snij de wortel en de selder in stukken. Laat de bonen uitlekken.
2. Stoof de groenten (behalve de bonen) aan in een beetje olijfolie. Schenk er de bouillon bij. Leg er het spek in. Laat 30 minuten koken.
3. Zeef (of mix)de soep. Snij het spek in stukjes en doe het er weer bij. Voeg er de bonen aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten goed doorwarmen.
4. Snij het stokbrood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Werk de soep af met de croutons. Serveer meteen.
2. Stoof de groenten (behalve de bonen) aan in een beetje olijfolie. Schenk er de bouillon bij. Leg er het spek in. Laat 30 minuten koken.
3. Zeef (of mix)de soep. Snij het spek in stukjes en doe het er weer bij. Voeg er de bonen aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 5 minuten goed doorwarmen.
4. Snij het stokbrood in dobbelsteentjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Werk de soep af met de croutons. Serveer meteen.