Recept
« Terug naar recepten
Soep met mierikswortel en makreel
PT30M
Soep met mierikswortel en makreel
Een heerlijk soep met mierikswortel en makreel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uit mijn eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met mierikswortel en makreel te bereiden
Pel de sjalotjes en snijd ze elk in 8 partjes. Halveer het stukje prei in de lengte en snijd het in ragfijne halve ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de partjes sjalot en de prei, op niet te hoog vuur. Laat ze niet echt bruin worden, maar glazig en zacht. Intussen de stengel bleekselderij in stukjes snijden, de knoflook pellen en in plakjes snijden, de peterseliestelen in stukjes snijden. Dit alles samen met de mierikswortel en citroenrasp pureren met de staafmixer. Eventueel 1 of 2 eetlepels bouillon toevoegen tot er een bijna gladde massa ontstaat.
Doe dit mengsel bij de sjalot en prei in de pan en bak kort mee tot de geuren vrijkomen. Schenk de hete visbouillon erbij en roer goed door. Laat alles op een heel klein vuurtje 15 minuten pruttelen. Intussen de makreel van vel en graten ontdoen, en 150 gram van het vlees in niet al te kleine stukken breken of snijden. De tuinboontjes aan de soep toevoegen en zolang meekoken als op de verpakking staat aangegeven. De soep even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen. Wees voorzichtig met peper want de mierikswortel maakt het al pittig. Snijd het mooie groen van een lenteuitje in flinterdunne ringetjes en strooi die op het laatste moment in de soep. Leg de stukken makreel in 2 soepkommen en schenk er de hete soep over.
Doe dit mengsel bij de sjalot en prei in de pan en bak kort mee tot de geuren vrijkomen. Schenk de hete visbouillon erbij en roer goed door. Laat alles op een heel klein vuurtje 15 minuten pruttelen. Intussen de makreel van vel en graten ontdoen, en 150 gram van het vlees in niet al te kleine stukken breken of snijden. De tuinboontjes aan de soep toevoegen en zolang meekoken als op de verpakking staat aangegeven. De soep even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen. Wees voorzichtig met peper want de mierikswortel maakt het al pittig. Snijd het mooie groen van een lenteuitje in flinterdunne ringetjes en strooi die op het laatste moment in de soep. Leg de stukken makreel in 2 soepkommen en schenk er de hete soep over.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Al experimenterend ontstaan. Een lekker voorgerechtje, of voor bij de lunch. De mierikswortel, citroenrasp en peterseliestelen combineren zo lekker met de vis, vind ik. Eet smakelijk!