Recept
« Terug naar recepten
Soep met pannenkoekensliertjes
PT45M
Soep met pannenkoekensliertjes
Een heerlijk soep met pannenkoekensliertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met pannenkoekensliertjes te bereiden
Meng de eieren met de melk en klop los. Voeg er de bloem bij en kruid met peper en zout. Zeef het beslag, zodat er geen klonters meer inzitten, en voeg er ten slotte een handje gehakte peterselie aan toe.
Bak de pannenkoeken in een beetje Solo Vloeibaar en laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast.
Schil en was de groenten en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze in 3 eetlepels Solo en bevochtig ze vervolgens met de kippenbouillon. Doe er ook een blaadje laurier bij, voeg de erwten toe en laat de soep een ½ uur koken. Kruid af met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontpit ze, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de soep. Snij de afgekoelde pannenkoeken in fijne sliertjes en voeg die ook toe aan de soep. Werk af met enkele pluksels kervel.
Bak de pannenkoeken in een beetje Solo Vloeibaar en laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast.
Schil en was de groenten en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze in 3 eetlepels Solo en bevochtig ze vervolgens met de kippenbouillon. Doe er ook een blaadje laurier bij, voeg de erwten toe en laat de soep een ½ uur koken. Kruid af met peper en zout.
Ontvel de tomaten, ontpit ze, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de soep. Snij de afgekoelde pannenkoeken in fijne sliertjes en voeg die ook toe aan de soep. Werk af met enkele pluksels kervel.