Recept
« Terug naar recepten
Soep met rode biet en pastinaak
PT70M
Soep met rode biet en pastinaak
Een heerlijk soep met rode biet en pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met rode biet en pastinaak te bereiden
1. Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de kool. Snij de bietjes, de pastinaak en de courgette in blokjes.
2. Fruit de ui glazig in boter of olie. Doe er de andere groenten, de bouillon, de tomatenpuree en de salie bij. Dek af en laat 30 minuten zachtjes koken.
3. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Voeg er tot slot, van het vuur af, de wijnazijn aan toe. Serveer ze goed heet.
Lekker met geroosterd stokbrood met een plakje geitenkaas, flink gekruid met peper uit de molen.
2. Fruit de ui glazig in boter of olie. Doe er de andere groenten, de bouillon, de tomatenpuree en de salie bij. Dek af en laat 30 minuten zachtjes koken.
3. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Voeg er tot slot, van het vuur af, de wijnazijn aan toe. Serveer ze goed heet.
Lekker met geroosterd stokbrood met een plakje geitenkaas, flink gekruid met peper uit de molen.