Recept
« Terug naar recepten
Soep pittig gekruid op zijn Belgisch
PT40M
Soep pittig gekruid op zijn Belgisch
Een heerlijk soep pittig gekruid op zijn belgisch recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
... personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep pittig gekruid op zijn Belgisch te bereiden
Groenten gewoon snijden deze worden gemixt, houd wel 1 pijl witloof apart en twee wortelen. Het witloof in fijne reepjes snijden de wortelen met de mandoline in dikke chips snijden.
Stoof de groenten samen met de appel in boter even aan.
Voeg regelmatig de bouillon toe en kruid met de chilipeper en voeg de tabasco toe.
Laat een dertigtal min sudderen op matig vuur en mix de soep. Breng terug op kookpunt en voeg het witloof en wortelen toe.
Serveer de soep zeer warm met een schijfje geitenkaas en bladpeterselie.
Stoof de groenten samen met de appel in boter even aan.
Voeg regelmatig de bouillon toe en kruid met de chilipeper en voeg de tabasco toe.
Laat een dertigtal min sudderen op matig vuur en mix de soep. Breng terug op kookpunt en voeg het witloof en wortelen toe.
Serveer de soep zeer warm met een schijfje geitenkaas en bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: