Recept
« Terug naar recepten
Soep van aardappelen en Comté met notenolie
PT50M
Soep van aardappelen en Comté met notenolie
Een heerlijk soep van aardappelen en comté met notenolie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van aardappelen en Comté met notenolie te bereiden
Schil de aardappelen. Snijd de ui en prei in ringen en hak de selder fijn.
Stoof alles glazig in wat boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
Klop ondertussen de room stijf.
Doe de kaas bij de soep, maar bewaar nog wat voor de garnituur.
Mix de soep, haal door een zeef en breng op smaak. Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden. Lepel er als afwerking nog wat walnootolie door en garneer met de rest van de kaas.
Stoof alles glazig in wat boter. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
Voeg de geschilde aardappelen toe en laat 40 minuten koken.
Klop ondertussen de room stijf.
Doe de kaas bij de soep, maar bewaar nog wat voor de garnituur.
Mix de soep, haal door een zeef en breng op smaak. Werk de soep af met de opgeklopte room en schenk ze in diepe borden. Lepel er als afwerking nog wat walnootolie door en garneer met de rest van de kaas.