Recept
« Terug naar recepten
Soep van Opperdoezer Ronde met lenteuitjes en spek
PT25M
Soep van Opperdoezer Ronde met lenteuitjes en spek
Een heerlijk soep van opperdoezer ronde met lenteuitjes en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van Opperdoezer Ronde met lenteuitjes en spek te bereiden
Kook de aardappelen in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer of met een draaizeef en maak op smaak met peper en zout. Bak de spekjes krokant en doe ze in de soep evenals de lente-uitjes. Serveer in verwarmde diepe borden met een quenelle crème fraîche. Strooi er eventueel wat fijngeknipte bieslook over. Serveer met donker boerenbrood en gezouten roomboter. Laat voor een vegetarische soep de spekjes achterwege en vervang die door blokjes geblancheerde venkel. Tip: houdt wat aardappeltjes (100 gr.) over voordat u ze pureert. Ze kunnen in blokjes gesneden als garnituur voor de soep dienen.