Recept
« Terug naar recepten
Soep van witte bonen, doperwten, ei en spek
PT70M
Soep van witte bonen, doperwten, ei en spek
Een heerlijk soep van witte bonen, doperwten, ei en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van witte bonen, doperwten, ei en spek te bereiden
Serveer de soep met roggebrood besmeerd met mosterd en dungesneden spek.
Zeef het vlees uit de bouillon en breng de bouillon met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg de zuurkoolspek en 2/3 van de doperwten aan de bouillon toe en laat het geheel op matig vuur stoven tot het spek gaar is (ca. 45 minuten).
Voeg indien nodig in de tussentijd wat extra water toe aan de bouillon. Haal de spek uit de soep en laat het afkoelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer fijn. Voeg de overige doperwten, de knolselderijblokjes en de witte bonen (zonder vocht) aan de soep toe en breng het geheel weer aan de kook.
Laat de soep vervolgens ca. 5 minuten zachtjes doorkoken en snijd in de tussentijd de spek in blokjes. Voeg tenslotte de kip, het spek en het gekookte ei toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer de soep zo heet mogelijk.
Zeef het vlees uit de bouillon en breng de bouillon met eenzelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg de zuurkoolspek en 2/3 van de doperwten aan de bouillon toe en laat het geheel op matig vuur stoven tot het spek gaar is (ca. 45 minuten).
Voeg indien nodig in de tussentijd wat extra water toe aan de bouillon. Haal de spek uit de soep en laat het afkoelen. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer fijn. Voeg de overige doperwten, de knolselderijblokjes en de witte bonen (zonder vocht) aan de soep toe en breng het geheel weer aan de kook.
Laat de soep vervolgens ca. 5 minuten zachtjes doorkoken en snijd in de tussentijd de spek in blokjes. Voeg tenslotte de kip, het spek en het gekookte ei toe. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveer de soep zo heet mogelijk.