Recept
« Terug naar recepten
Soep van worteltjes met rijst, gebakken kipfilet
PT25M
Soep van worteltjes met rijst, gebakken kipfilet
Een heerlijk soep van worteltjes met rijst, gebakken kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ramon beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van worteltjes met rijst, gebakken kipfilet te bereiden
Snijd de peentjes in stukken en snipper de ui en de knoflook. Bak het mengsel kort aan in een beetje olie en blus af met de bouillon. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de rijst. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en haal het vlees door bloem. Bak het in een mengsel van olie en boter mooi bruin. Pureer de soep met de staafmixer.
Maak met behulp van een kopje middenin een diep bord een mooi bolletje rijst. Snijd de kip in reepjes en leg ze op de rijst. Schep de soep er voorzichtig omheen en druppel met een lepel of spuitfles wat bieslookolie in de
Maak met behulp van een kopje middenin een diep bord een mooi bolletje rijst. Snijd de kip in reepjes en leg ze op de rijst. Schep de soep er voorzichtig omheen en druppel met een lepel of spuitfles wat bieslookolie in de
k_lotterman zegt: