Recept
« Terug naar recepten
Soezenkrans voor hartige vulling
PT45M
Soezenkrans voor hartige vulling
Een heerlijk soezenkrans voor hartige vulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soezenkrans voor hartige vulling te bereiden
Voeg 2,5dl water, zout en boter bij elkaar in een pan en breng snel aan de kook, tot de boter is gesmolten.
Bloem in een keer toevoegen en al roerend verhitten tot zich een grote bal vormt.
Voeg van het vuur af, een voor een de eieren erdoor roeren. Ieder ei moet volledig zijn opgenomen voor de andere erbij kan.
Deeg in een spuitzak scheppen.
Bakring op een bakplaat zetten.
Langs de rand ban de bakvorm 12 tot 14 soesjes spuiten met wat ruimte tussen elk soesje.
De soezenkrans in het midden van de oven zetten en in ca. 10-15minuten gaar bakken.
Tot gebruik droog bewaren.
Voor het vullen van de soezenkrans, de krans horizontaal doorsnijden. De soezen kun je nu om en om vullen met hartige vulling van b.v. kaas, tonijn of zalm.
Bloem in een keer toevoegen en al roerend verhitten tot zich een grote bal vormt.
Voeg van het vuur af, een voor een de eieren erdoor roeren. Ieder ei moet volledig zijn opgenomen voor de andere erbij kan.
Deeg in een spuitzak scheppen.
Bakring op een bakplaat zetten.
Langs de rand ban de bakvorm 12 tot 14 soesjes spuiten met wat ruimte tussen elk soesje.
De soezenkrans in het midden van de oven zetten en in ca. 10-15minuten gaar bakken.
Tot gebruik droog bewaren.
Voor het vullen van de soezenkrans, de krans horizontaal doorsnijden. De soezen kun je nu om en om vullen met hartige vulling van b.v. kaas, tonijn of zalm.