KookJij

Sorbet van perzik en sinaasappel

Een heerlijk sorbet van perzik en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van perzik en sinaasappel te bereiden

Suiker en witte wijn verhitten en 5 minuten inkoken en laat het daarna afkoelen.
Pureer de perziken en wrijf ze door een zeef.
Laat dit samen met het sinaasappelsap in een ijsmachine aanvriezen.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng daarna de suikerstroop met de eiwitten.
Voeg dit mengsel aan de perzik/sinaasappel toe en draai dit kort voor het serveren tot ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
jose aarns,
Moet je zeker doen , de sorbet was verleden week heerlijk op onze maandelijkse kookavond.:);)m.v.g. Bert
jose aarns

jose aarns zegt:
Bert, lijkt me een heerlijk receptje!
Ga dit van de week eens uit proberen.:p