Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van perzik en sinaasappel
PT45M
Sorbet van perzik en sinaasappel
Een heerlijk sorbet van perzik en sinaasappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Sorbets
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van perzik en sinaasappel te bereiden
Suiker en witte wijn verhitten en 5 minuten inkoken en laat het daarna afkoelen.
Pureer de perziken en wrijf ze door een zeef.
Laat dit samen met het sinaasappelsap in een ijsmachine aanvriezen.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng daarna de suikerstroop met de eiwitten.
Voeg dit mengsel aan de perzik/sinaasappel toe en draai dit kort voor het serveren tot ijs.
Pureer de perziken en wrijf ze door een zeef.
Laat dit samen met het sinaasappelsap in een ijsmachine aanvriezen.
Sla de eiwitten met een snufje zout stijf.
Meng daarna de suikerstroop met de eiwitten.
Voeg dit mengsel aan de perzik/sinaasappel toe en draai dit kort voor het serveren tot ijs.
bertal zegt:
Moet je zeker doen , de sorbet was verleden week heerlijk op onze maandelijkse kookavond.:);)m.v.g. Bert