KookJij

Sorbet van sinaasappel

Een heerlijk sorbet van sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Evavzw
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sorbet van sinaasappel te bereiden

Snij 2 sinaasappelen doormidden en haal het vruchtvlees eruit.
Bewaar de schillen om later het dessert in te serveren. Rasp de schil van de derde sinaasappel, snij ook die in twee en haal het vruchtvlees eruit.
Voeg dit vruchtvlees van de drie sinaasappelen samen en doe er de geraspte schil bij. Verwijder de pitjes en draadjes en mix met de rijststroop. Vul de lege vruchthelften met deze mengeling en laat die 4 tot 5 uur invriezen.
Versier met een muntblaadje.
Tips:

Je kan ook eerst de sinaasvulling invriezen en daarna de uitgeholde vruchten vullen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst