Recept
« Terug naar recepten
Sorbet van sinaasappel
PT15M
Sorbet van sinaasappel
Een heerlijk sorbet van sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Evavzw
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sorbet van sinaasappel te bereiden
Snij 2 sinaasappelen doormidden en haal het vruchtvlees eruit.
Bewaar de schillen om later het dessert in te serveren. Rasp de schil van de derde sinaasappel, snij ook die in twee en haal het vruchtvlees eruit.
Voeg dit vruchtvlees van de drie sinaasappelen samen en doe er de geraspte schil bij. Verwijder de pitjes en draadjes en mix met de rijststroop. Vul de lege vruchthelften met deze mengeling en laat die 4 tot 5 uur invriezen.
Versier met een muntblaadje.
Tips:
Je kan ook eerst de sinaasvulling invriezen en daarna de uitgeholde vruchten vullen.
Bewaar de schillen om later het dessert in te serveren. Rasp de schil van de derde sinaasappel, snij ook die in twee en haal het vruchtvlees eruit.
Voeg dit vruchtvlees van de drie sinaasappelen samen en doe er de geraspte schil bij. Verwijder de pitjes en draadjes en mix met de rijststroop. Vul de lege vruchthelften met deze mengeling en laat die 4 tot 5 uur invriezen.
Versier met een muntblaadje.
Tips:
Je kan ook eerst de sinaasvulling invriezen en daarna de uitgeholde vruchten vullen.