Recept
« Terug naar receptenBereiding
Hoe Sosaties te bereiden
Voorbereiden:
Uien pellen en in parten snijden. Abrikozen in stukjes snijden. Citroen goed schoonboenen en schil dun eraf snijden. In pan uien, abrikozen, wijnazijn, rode wijn, suiker, kerriepoeder, koriander, kaneelpoeder, komijn, citroenschil en laurierblaadjes aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Marinade op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Vlees in stukken van ca. 3 cm snijden. Marinade over vlees schenken. Vlees ca. 2 uur in koelkast zetten. Afwisselend vlees, plakjes bacon, abrikozen en ui uit marinade aan spiesen rijgen.
Bereiden:
In pan rest van marinade aan de kook brengen. Maizena met ca. 3 eetlepels water gladroeren en al roerend toevoegen aan marinade. Laten binden tot saus. Citroenschil en laurierblaadjes uit saus nemen. Vlees op barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Saus erbij serveren.
Uien pellen en in parten snijden. Abrikozen in stukjes snijden. Citroen goed schoonboenen en schil dun eraf snijden. In pan uien, abrikozen, wijnazijn, rode wijn, suiker, kerriepoeder, koriander, kaneelpoeder, komijn, citroenschil en laurierblaadjes aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Marinade op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen. Vlees in stukken van ca. 3 cm snijden. Marinade over vlees schenken. Vlees ca. 2 uur in koelkast zetten. Afwisselend vlees, plakjes bacon, abrikozen en ui uit marinade aan spiesen rijgen.
Bereiden:
In pan rest van marinade aan de kook brengen. Maizena met ca. 3 eetlepels water gladroeren en al roerend toevoegen aan marinade. Laten binden tot saus. Citroenschil en laurierblaadjes uit saus nemen. Vlees op barbecue in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Saus erbij serveren.