KookJij

Sosaties (vleesspies) met abrikozen

Een heerlijk sosaties (vleesspies) met abrikozen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Hartstichting
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sosaties (vleesspies) met abrikozen te bereiden

Marineren:
•Snijd het vlees in 25 tot 30 gelijke stukken.
•Bestrooi het vlees met peper en doe het in een kom.
•Snij de uien in stukjes.
•Hak het teentje knoflook fijn.
•Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook en kerriepoeder toe.
•Voeg de suiker en azijn toe.
•Los de maïzena op in de rode wijn en voeg deze toe.
•Laat onder voortdurend roeren het mengsel zachtjes inkoken (± 3 tot 5 minuten).
•Voeg de abrikozen toe.
•Laat het mengsel afkoelen en meng het daarna door het vlees.
•Zorg dat het vlees goed bedekt is.
•Dek het vlees af en laat het minimaal 8 uur in de marinade staan (liefst langer).

Barbecue:
•Haal het vlees en de abrikozen uit de marinade(bewaar de marinade).
•Rijg afwisselend het vlees, bacon, ui en de abrikozen aan de satépennen.
•Bestrijk de spiezen met olie en gril het vlees op de barbecue.
•Verwarm de marinade en serveer deze apart. Lekker bij bijvoorbeeld gele rijst.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Omdat mijn bloeddruk aan de hoge kant is, ben ik voortdurend op zoek naar recepten die weinig zout en vet bevatten. Omdat dit weekend erg mooi schijnt te worden, nog een keer de BBQ aan!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst