KookJij

Soubisesaus

Een heerlijk soubisesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soubisesaus te bereiden

Schil de uien.
Was ze, snijd ze in stukken en kook ze 5 minuten af voor een sterke smaak, als ze oud zijn.
Laat ze goed uitlekken.
Fruit ze dan in 80 gram boter gedurende ± 20 minuten.
Zorg, dat de kleur licht blijft.
Roer er de bloem door en voeg langzamerhand, steeds roerende, de gezeefde bouillon toe.
Laat de saus nog ¾ uur zachtjes doorkoken.
Zeef ze met de uien door een zeef en maak ze vlug af met de rest van de boter, in kluitjes verdeeld, de room en peper en zout naar smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ellebel

Ellebel zegt:
Hoi Gerard, waar kan deze saus zoal voor worden gebruikt? Lijk mij lekker, mvg, Ellebel:p:p