Recept
« Terug naar recepten
Soubisesaus
PT60M
Soubisesaus
Een heerlijk soubisesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soubisesaus te bereiden
Schil de uien.
Was ze, snijd ze in stukken en kook ze 5 minuten af voor een sterke smaak, als ze oud zijn.
Laat ze goed uitlekken.
Fruit ze dan in 80 gram boter gedurende ± 20 minuten.
Zorg, dat de kleur licht blijft.
Roer er de bloem door en voeg langzamerhand, steeds roerende, de gezeefde bouillon toe.
Laat de saus nog ¾ uur zachtjes doorkoken.
Zeef ze met de uien door een zeef en maak ze vlug af met de rest van de boter, in kluitjes verdeeld, de room en peper en zout naar smaak.
Was ze, snijd ze in stukken en kook ze 5 minuten af voor een sterke smaak, als ze oud zijn.
Laat ze goed uitlekken.
Fruit ze dan in 80 gram boter gedurende ± 20 minuten.
Zorg, dat de kleur licht blijft.
Roer er de bloem door en voeg langzamerhand, steeds roerende, de gezeefde bouillon toe.
Laat de saus nog ¾ uur zachtjes doorkoken.
Zeef ze met de uien door een zeef en maak ze vlug af met de rest van de boter, in kluitjes verdeeld, de room en peper en zout naar smaak.
Ellebel zegt: