Recept
« Terug naar recepten
Souvlaki van op straat
PT30M
Souvlaki van op straat
Een heerlijk souvlaki van op straat recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
vrij personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Ta Pedakia Pitakia, Molivos, Lesvos
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Souvlaki van op straat te bereiden
Als je bamboestokjes gebuikt, niet vergeten ze eerst een half uurtje in water te laten weken (tegen het verbranden)!
Snijd het vlees in grote dobbelstenen en rijg 4 (of meer) stukjes aan een pen.
Bestijk de geregen pennen met wat olie en leg ze onder of op de grill of bbq.Bij een bbq of lavasteengrill is het handig het spuitflesje water bij de hand te houden voor als het vet gaat branden (gewoon ff blussen). Na een minuutje of wat keren, wat citroensap eroverheen druppelen (erin dopen mag ook), peper, zout en wat oregano erover strooien.
Snijd het vlees in grote dobbelstenen en rijg 4 (of meer) stukjes aan een pen.
Bestijk de geregen pennen met wat olie en leg ze onder of op de grill of bbq.Bij een bbq of lavasteengrill is het handig het spuitflesje water bij de hand te houden voor als het vet gaat branden (gewoon ff blussen). Na een minuutje of wat keren, wat citroensap eroverheen druppelen (erin dopen mag ook), peper, zout en wat oregano erover strooien.