Houd je van pittig?
Pikante paprikapoeder geeft de kikkererwtenschotel een wat hetere smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Spaanse kikkererwtenschotel
PT25M
Spaanse kikkererwtenschotel
Een heerlijk spaanse kikkererwtenschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
585 kCal energie
23 Gram eiwit
33 Gram vet
48 Gram koolhydraten
23 Gram eiwit
33 Gram vet
48 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
da's niet duur dinsdag
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse kikkererwtenschotel te bereiden
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak hierin de chorizoblokjes op een laag vuur ca. 2 minuten.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee.
Schep de aardappelblokjes door het chorizo-uimengsel en bak het geheel op middelhoog vuur in ca. 15 min. gaar,
Voeg de kikkererwten en de olijven toe en verwarm het geheel nog ca. 3-4 minuten.
Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Serveer direct.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee.
Schep de aardappelblokjes door het chorizo-uimengsel en bak het geheel op middelhoog vuur in ca. 15 min. gaar,
Voeg de kikkererwten en de olijven toe en verwarm het geheel nog ca. 3-4 minuten.
Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Serveer direct.