Recept
« Terug naar recepten
Spaanse stoofschotel
PT35M
Spaanse stoofschotel
Een heerlijk spaanse stoofschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
evyquorn.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse stoofschotel te bereiden
Verwarm 1 eetlepel van de olie in een grote braadpan en bak de Quorn worsten gedurende 2-3 minuten tot ze lichtbruin zijn. Zet de pan opzij om af te koelen. Snij daarna de worsten diagonaal in 5 stukken.
Giet de resterende olie in de pan en bak de uien en look gedurende 4-5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de paprika’s toe en blijf verder bakken gedurende 3-4 minuten. Een beetje bouillon of water toevoegen verhindert dat de groenten aan elkaar kleven.
Meng de zoete maïs, de gerookte paprika en de chilipoeder en kook gedurende 2 minuten alvorens het appelsap toe te voegen.
Voeg de tomaten, de bouillon, de bonen en de gesneden worsten toe en kruid af om op smaak te brengen.
Zet een deksel op de pan en laat koken gedurende 10 minuten alvorens met peterselie af te werken.