Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Alla Bolognese 4
PT50M
Spaghetti Alla Bolognese 4
Een heerlijk spaghetti alla bolognese 4 recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti Alla Bolognese 4 te bereiden
pel voor de saus de ui en de knoflook en snijd beide fijn.
verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook in +- 5 minuten goudbruin.
bak het gehakt met de ui mee tot al het gehakt is aan gebraden.
voeg de tomatenpuree, het laurierblad en een beetje peper toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
breng intussen een grote pan water aan de kook en doe het zout erbij.
doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruikeraanwijzing gaar koken.
haal het laurierblad uit de saus en breng de saus op smaak met zout en versgehakte basilicum of oregano.
giet de spaghetti op een zeef af en spoel hem met koud water.
verwarm de pasta nog eens in de pan met boter.
geeft de spaghetti en de saus apart en geef er geraspte kaas bij.
verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en de knoflook in +- 5 minuten goudbruin.
bak het gehakt met de ui mee tot al het gehakt is aan gebraden.
voeg de tomatenpuree, het laurierblad en een beetje peper toe en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
breng intussen een grote pan water aan de kook en doe het zout erbij.
doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruikeraanwijzing gaar koken.
haal het laurierblad uit de saus en breng de saus op smaak met zout en versgehakte basilicum of oregano.
giet de spaghetti op een zeef af en spoel hem met koud water.
verwarm de pasta nog eens in de pan met boter.
geeft de spaghetti en de saus apart en geef er geraspte kaas bij.