Klik op foto om te vergroten.
Recept uit de doos van Derbyke & Elmo, november 2012
Recept
« Terug naar recepten
Lasagne bolognese
PT50M
Lasagne bolognese
Een heerlijk lasagne bolognese recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lasagne bolognese te bereiden
Gehakt fijn bakken in olijfolie.
Ajuin in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Champignons in schijven snijden.
Stoof de ajuin aan samen met de look en champignons.
Voeg de tomatencoullis en room toe evenzeer het gehakt, kruid zeer goed naar smaak. Als laatste de boursin eronder roeren.
Neem een vuurvaste schotel besmeer met olijfolie en vul met een laagje bolognese, vervolgens lasagne bladeren en gemalen kaas. Herhaal tot alles opgewerkt is maar eindig met de saus.
Zet in een voorverwarmde op 180 gr en laat +/- 40 min garen.
Ajuin in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Champignons in schijven snijden.
Stoof de ajuin aan samen met de look en champignons.
Voeg de tomatencoullis en room toe evenzeer het gehakt, kruid zeer goed naar smaak. Als laatste de boursin eronder roeren.
Neem een vuurvaste schotel besmeer met olijfolie en vul met een laagje bolognese, vervolgens lasagne bladeren en gemalen kaas. Herhaal tot alles opgewerkt is maar eindig met de saus.
Zet in een voorverwarmde op 180 gr en laat +/- 40 min garen.