Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti alla carbonara
PT40M
Spaghetti alla carbonara
Een heerlijk spaghetti alla carbonara recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti alla carbonara te bereiden
Kook de spaghetti zonder zout en niet helemaal gaar en houd hem warm. Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit er de knoflook in tot ze helemaal goudbruin zien.
Verwijder het teentje en fruit er de fijn gesnipperde ui in.
tot deze glazig ziet.
Voeg dan de lardons of het ontbijtspek toe.
Bak alles onder voortdurend omscheppen niet langer dan 2 minuten.
Neem de pan van het vuur en houd hem warm.
Roer het ei en de creme fraiche goed los en voeg wat zout.
peper en nootmuskaat toe.
Schep er vervolgens de warme spaghetti door.
stooi er de Parmezaanse kaas over en spreid het uien en spekmengsel erover.
Schep daarna alles enkele malen luchtig om.
Dien het gerecht onmiddelijk op.
Verwijder het teentje en fruit er de fijn gesnipperde ui in.
tot deze glazig ziet.
Voeg dan de lardons of het ontbijtspek toe.
Bak alles onder voortdurend omscheppen niet langer dan 2 minuten.
Neem de pan van het vuur en houd hem warm.
Roer het ei en de creme fraiche goed los en voeg wat zout.
peper en nootmuskaat toe.
Schep er vervolgens de warme spaghetti door.
stooi er de Parmezaanse kaas over en spreid het uien en spekmengsel erover.
Schep daarna alles enkele malen luchtig om.
Dien het gerecht onmiddelijk op.