Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti alla vongole
PT25M
Spaghetti alla vongole
Een heerlijk spaghetti alla vongole recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti alla vongole te bereiden
Snij het pepertje in ringen. Pel en halveer het teentje knoflook. Snipper de bladpeterselie.
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
Verhit olie in de pan en fruit de peperringetjes en de knoflook. Voeg er de tapijtschelpen en de gamba's aan toe en laat 3 minuten afgedekt koken.
Schenk de witte wijn erbij, zet het deksel er opnieuw op en kook nog 2 minuten.
Meng de pasta met de schelpjes en schep 2 minuten om. Kruid naar smaak met peper, bestrooi met peterselie en serveer.
Kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking en giet af.
Verhit olie in de pan en fruit de peperringetjes en de knoflook. Voeg er de tapijtschelpen en de gamba's aan toe en laat 3 minuten afgedekt koken.
Schenk de witte wijn erbij, zet het deksel er opnieuw op en kook nog 2 minuten.
Meng de pasta met de schelpjes en schep 2 minuten om. Kruid naar smaak met peper, bestrooi met peterselie en serveer.