KookJij

Spaghetti Bolo (vegetarische bolognese-saus)

Een heerlijk spaghetti bolo (vegetarische bolognese-saus) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti Bolo (vegetarische bolognese-saus) te bereiden

Breng een grote pan water aan de kook. Doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Giet af en houd warm. Roer direct na het afgiete van de spaghetti een paar druppels olijfolie door de pasta heen. Dan plakken de slierten niet snel aan elkaar en krijg je een extra lekkere smaak. Pel en snij nu de ui in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Los het bouillonblokje op in 2 deciliter kokend water.
- Verhit de (olijf)olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uit, de tomatenpuree, de soepgroenten en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg het Fijngehakt toe, de tomatenblokjes, het laurierblad en de oregano. Blus de pan af met de bouillon en laat de saus zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de suiker toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden. Giet de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer de sla erbij.
Variatietips:
- Vervang de soepgroenten door een paprika en gebruik 2 blikjes tomatenblokes. Meng stukjes paprika met een ruime hoeveelheid tomatenblokjes (2 blikjes) en gebruik dit als vervanging van de soepgroenten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jelle

Jelle zegt:
Tip: laat de saus eens twee uur pruttelen. Mjam mjam
rozenmeisje

rozenmeisje zegt:
De lekkerste bolognesesaus die je ooit geproeft hebt!