Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti Bolo (vegetarische bolognese-saus)
PT25M
Spaghetti Bolo (vegetarische bolognese-saus)
Een heerlijk spaghetti bolo (vegetarische bolognese-saus) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti Bolo (vegetarische bolognese-saus) te bereiden
Breng een grote pan water aan de kook. Doe de spaghetti in het kokende water en laat deze volgens de gebruiksaanwijzing gaar koken. Giet af en houd warm. Roer direct na het afgiete van de spaghetti een paar druppels olijfolie door de pasta heen. Dan plakken de slierten niet snel aan elkaar en krijg je een extra lekkere smaak. Pel en snij nu de ui in kleine blokjes. Pel en pers de knoflook. Los het bouillonblokje op in 2 deciliter kokend water.
- Verhit de (olijf)olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uit, de tomatenpuree, de soepgroenten en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg het Fijngehakt toe, de tomatenblokjes, het laurierblad en de oregano. Blus de pan af met de bouillon en laat de saus zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de suiker toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden. Giet de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer de sla erbij.
Variatietips:
- Vervang de soepgroenten door een paprika en gebruik 2 blikjes tomatenblokes. Meng stukjes paprika met een ruime hoeveelheid tomatenblokjes (2 blikjes) en gebruik dit als vervanging van de soepgroenten.
- Verhit de (olijf)olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de uit, de tomatenpuree, de soepgroenten en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg het Fijngehakt toe, de tomatenblokjes, het laurierblad en de oregano. Blus de pan af met de bouillon en laat de saus zacht vuur ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de suiker toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de sla.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden. Giet de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer de sla erbij.
Variatietips:
- Vervang de soepgroenten door een paprika en gebruik 2 blikjes tomatenblokes. Meng stukjes paprika met een ruime hoeveelheid tomatenblokjes (2 blikjes) en gebruik dit als vervanging van de soepgroenten.
Jelle zegt: