Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti con funghi (spaghetti met champignons)
PT30M
Spaghetti con funghi (spaghetti met champignons)
Een heerlijk spaghetti con funghi (spaghetti met champignons) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti con funghi (spaghetti met champignons) te bereiden
Spekblokjes uitbakken op een laag vuur. Voeg vervolgens de champignonschijfjes toe en laat deze in het spekvet zolang smoren tot alle vocht verdampt is.
Breng ondertussen een flinke pan water aan de kook met daarin het gepelde en doorgesneden knoflookteentje en zout naar smaak. Hou bij het zout rekening met het zoutgehalte van het spek.
Als het water kookt, de spaghetti er in gaar koken (8-12 minuten, zie de verpakking) tot deze al dente is.
Meng ondertussen de slagroom met de crème fraîche, de Parmezaan en de kleingesneden kruiden en voeg dit mengsel bij het champignon-spek-mengsel. Laat dit geheel zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Giet de spaghetti af en verdeel deze over de borden. Drapeer de saus hierover en doe hier per bord een (rauwe) eierdooier overheen.
Serveer er een frisse salade bij, bijvoorbeeld rucola.
Breng ondertussen een flinke pan water aan de kook met daarin het gepelde en doorgesneden knoflookteentje en zout naar smaak. Hou bij het zout rekening met het zoutgehalte van het spek.
Als het water kookt, de spaghetti er in gaar koken (8-12 minuten, zie de verpakking) tot deze al dente is.
Meng ondertussen de slagroom met de crème fraîche, de Parmezaan en de kleingesneden kruiden en voeg dit mengsel bij het champignon-spek-mengsel. Laat dit geheel zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.
Giet de spaghetti af en verdeel deze over de borden. Drapeer de saus hierover en doe hier per bord een (rauwe) eierdooier overheen.
Serveer er een frisse salade bij, bijvoorbeeld rucola.
Mijn kookverhaal (Peter Housmans)
Dit is bij ons een succesrecept. Kan ik wel elke week een keer eten. Heerlijk!
Rob van Es zegt:
Heerlijk!