Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti con gamberetti e rucola
PT30M
Spaghetti con gamberetti e rucola
Een heerlijk spaghetti con gamberetti e rucola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie's Italie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti con gamberetti e rucola te bereiden
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in een grote pan gezouten kokend water.
Verhit ondertussen 3 flinke scheuten extra vierge olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij.
Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.
Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht.
Hussel de spaghetti en de saus door elkaar en knijp het citroensap erover.
Doe de helft van de rucola erbij.
Giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en doe er zout en peper naar smaak bij.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Verhit ondertussen 3 flinke scheuten extra vierge olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij.
Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut.
Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht.
Hussel de spaghetti en de saus door elkaar en knijp het citroensap erover.
Doe de helft van de rucola erbij.
Giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en doe er zout en peper naar smaak bij.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Rienk zegt:
Pagina 116 van "Jamie's Italië" Dus Harry kan dat in zijn kookboek hebben, het is wel gejat.
bertal zegt:
Dat wist ik wel, heb het zelf ook al gemaakt.
toch wel een gweldige kok die Jamie.
Veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Marijke Woorts zegt:
Wél zonder gedroogde tomaten die waren destijds in het noorden (Padova)
in die vorm niet zo bekend. De keuken was destijds nog heel regionaal bepaald.
Pesto bv kwam uit Ligurië en als je die streek niet kende dan ook de producten niet.