Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met bacon- roomsaus
PT20M
Spaghetti met bacon- roomsaus
Een heerlijk spaghetti met bacon- roomsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Dulano bacon, Duitsland
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met bacon- roomsaus te bereiden
- De spekreepjes aanbraden en even laten kleuren.
- De champignons in plakjes snijden en de ui in ringen.
- Ui bij de spekjes doen, even meebakken en dan de champignons erbij, ook meebakken.
- na even bakken afblussen met de witte wijn, en even laten inkoken.
- De room toevoegen en 5 min. laten koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dan de saus mengen met de gekookte spaghetti, en overdoen in een mooie schaal of apart op de borden.
- Met geraspte parmezaanse kaas bestrooien of deze er apart bijgeven, evenals gehakte peterselie.
- De champignons in plakjes snijden en de ui in ringen.
- Ui bij de spekjes doen, even meebakken en dan de champignons erbij, ook meebakken.
- na even bakken afblussen met de witte wijn, en even laten inkoken.
- De room toevoegen en 5 min. laten koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dan de saus mengen met de gekookte spaghetti, en overdoen in een mooie schaal of apart op de borden.
- Met geraspte parmezaanse kaas bestrooien of deze er apart bijgeven, evenals gehakte peterselie.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Dit receptje stond (in het Duits) achterop een pakje voorverpakte baconreepjes die ik in Spanje eens kocht op een camping. Eens geprobeerd en het recept meteen opgeschreven en bewaard!
marleen zegt: