Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met pastinaak en sinaasappelsaus
PT45M
Spaghetti met pastinaak en sinaasappelsaus
Een heerlijk spaghetti met pastinaak en sinaasappelsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met pastinaak en sinaasappelsaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.Verdeel de pastinaak,ui en knoflook over een braadslee.Roer de olie,azijn,suiker,wat peper en zout door elkaar en meng dit met de groenten.Dek de braadslee af met aluminiumfolie.Bak de groenten in het midden van de oven 20 min.Verwijder de folie,schep de groenten om en rooster ze nog 15 min.in de oven.Breng in een steelpan de sinaasappelsap en rozemarijn aan de kook en laat dit 10 min.inkoken tot er ongeveer 4 el.(1/2 dl.) over is.Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet deze af.Verhit een droge koekepan en rooster de pijnboompitten met wat zout rondom lichtbruin.Meng de geroosterde groenten met de spaghetti en het ingedikte sinaasappelsap en breng het op smaak met peper.Schep vlak voor het serveren de rucola en bestrooi de pijnboompitten erover.
Lekker met ciabattabrood erbij.
Lekker met ciabattabrood erbij.
aud zegt: