Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met venusschelpjes
PT20M
Spaghetti met venusschelpjes
Een heerlijk spaghetti met venusschelpjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti met venusschelpjes te bereiden
1. Spoel de schelpjes in ruim water. Snipper de peterselie. Pel en hak de knoflook.
2. Kook de spaghetti al dente in 4 liter gezouten water.
3. Verwarm de knoflook en de peterselie zachtjes in een pan met drie eetlepels olijfolie. Voeg er de schelpen aan toe en, voor de knoflook begint te kleuren, ook de wijn. Laat de schelpjes op hoog vuur openkoken.
4. Giet de pasta af, verdeel hem over de borden en schep er de schelpen bij. Sprenkel er nog een lepeltje olijfolie over.
2. Kook de spaghetti al dente in 4 liter gezouten water.
3. Verwarm de knoflook en de peterselie zachtjes in een pan met drie eetlepels olijfolie. Voeg er de schelpen aan toe en, voor de knoflook begint te kleuren, ook de wijn. Laat de schelpjes op hoog vuur openkoken.
4. Giet de pasta af, verdeel hem over de borden en schep er de schelpen bij. Sprenkel er nog een lepeltje olijfolie over.