Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met wijting
PT40M
Spaghetti met wijting
Een heerlijk spaghetti met wijting recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti met wijting te bereiden
Hak de ui en de knoflook fijn. Laat deze gedurende 8 minuten zacht in een pot aanfruiten in 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de ontvelde wijtingfilets in stukjes. Voeg die bij de ui. Laat bakken gedurende 3 minuten op hoog vuur. De vis krijgt een zacht bruin korstje.
Giet er de witte wijn bij en laat die op hoog vuur bijna volledig verdampen. Zo verdwijnt de alcohol volledig in de lucht.
Voeg de tomaten, tijm, peper, zout en een snuifje suiker toe. Laat alles een kwartiertje op zacht vuur sudderen zonder deksel.
Kook de spaghetti in gezouten water op een hoog vuur. Zet geen deksel op de pastapot. Giet de deegwaren af als ze beetgaar gekookt zijn. Doe opnieuw in de pot en meng een lepel olijfolie onder de pasta.
Voeg de vissaus toe aan de pasta en meng. Serveer zo vlug mogelijk. Bestrooien met fijngemalen Parmezaanse kaas is niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst. Maar volgens de kinderkookkunst mag het gerust.
Snijd de ontvelde wijtingfilets in stukjes. Voeg die bij de ui. Laat bakken gedurende 3 minuten op hoog vuur. De vis krijgt een zacht bruin korstje.
Giet er de witte wijn bij en laat die op hoog vuur bijna volledig verdampen. Zo verdwijnt de alcohol volledig in de lucht.
Voeg de tomaten, tijm, peper, zout en een snuifje suiker toe. Laat alles een kwartiertje op zacht vuur sudderen zonder deksel.
Kook de spaghetti in gezouten water op een hoog vuur. Zet geen deksel op de pastapot. Giet de deegwaren af als ze beetgaar gekookt zijn. Doe opnieuw in de pot en meng een lepel olijfolie onder de pasta.
Voeg de vissaus toe aan de pasta en meng. Serveer zo vlug mogelijk. Bestrooien met fijngemalen Parmezaanse kaas is niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst. Maar volgens de kinderkookkunst mag het gerust.