Recept
« Terug naar recepten
Spareribs uit de Cola
PT720M
Spareribs uit de Cola
Een heerlijk spareribs uit de cola recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Joèl Broekaert (NRC)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spareribs uit de Cola te bereiden
1).Doe alle ingredienten, behalve de boter, in een grote pan en laat het vlees daarin 8 uur marineren (nachtje).
2).Dan de inhoud aan de kook brengen en gedurende 4 uur op een zacht vuurtje aan de pruttel-kook houden, zodat het vlees van de botten valt.
3).Leg de ribben nu op een grote brede ovenschaal.
4).Zeef het marinade vocht en kook dat vervolgens in, totdat het stroperig wordt.
5).Haal van het vuur af en klop de boter er door.
6).Smeer de ribben dan in met een dikke laag cola-boterglacée en zet 10 minuten onder de grill.
2).Dan de inhoud aan de kook brengen en gedurende 4 uur op een zacht vuurtje aan de pruttel-kook houden, zodat het vlees van de botten valt.
3).Leg de ribben nu op een grote brede ovenschaal.
4).Zeef het marinade vocht en kook dat vervolgens in, totdat het stroperig wordt.
5).Haal van het vuur af en klop de boter er door.
6).Smeer de ribben dan in met een dikke laag cola-boterglacée en zet 10 minuten onder de grill.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit soort recepten kwam je 60 jaar geleden al tegen in de USA. Je kunt de smaak natuurlijk veranderen door andere ingredienten te gebruiken, zoals tomatenketchup, sambal, kruidn, enz.
mia7 zegt:
hier ga ik mijn zoon mee verrassen. Hij is dol op Cola :p:D Grt Mieja:)