KookJij

Spareribs

Een heerlijk spareribs recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spareribs te bereiden

1. Snijd de spareribs los, als ze nog aan elkaar zitten. Hak ze desgewenst in stukken van 5 cm.

2. Meng de sojasaus, de hoisinsaus, de rijstwijn of de sherry, het Chinees vijfkruidenpoeder, de basterdsuiker, de chilisaus en het knoflook.

3. Leg de spareribs in een ondiepe schaal en roer de saus er goed door. Dek de schaal af en laat de spareribs ten minste 1 uur in de koelkast marineren.

4. Haal de spareribs uit de marinade. Leg ze in een enkele laag op een ovenrooster boven een braadslee die half gevuld is met warm water. Bestrijk ze met een marinade en bewaar de rest.

5. Bak de spareribs 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de braadslee eruit, keer de spareribs, bestrijk ze met de rest van de marinade en bak ze nog eens 30 minuten tot ze gaar zijn. Leg ze in een warme schaal, garneer eventueel met koriander en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marinda

marinda zegt:
Bedankt voor de tip. Ik wilde het water altijd al vervangen, maar wist niet door wat. Met boullion werd het te zout :?
grietje56

grietje56 zegt:
Hallo Marinda, ik maak de spareribs grotendeels op dezelfde manier en ja, super lekker!! Ik gebruik alleen in plaats van water COLA...probeer maar eens ;)
keesie

keesie zegt:
Mag ook naar 100 graden als je niet van draadjes vlees houd.
keesie

keesie zegt:
Spare-ribs heel laten, dekselrek kopen bij ikea, oven nooit hoger dan 110 graden, afbakken in 15 min. op de bbq, in de oven naar 115 graden inwendig.
mia7

mia7 zegt:
Het water loopt mij in de mond, heerlijk !!:p:p:p:p:p:p:D:)
hanni

hanni zegt:
Alles staat klaar, als je de ingrediëntenlijst leest, weet je al dat ze goed zijn :p
jennypiet

jennypiet zegt:
Heerlijk!!!
doriet

doriet zegt:
Ik vergat erbij te vermelden dat ze op de barbeque geroosterd kunnen worden of in de oven.
j. van bommel

j. van bommel zegt:
Recept is heel goed.
mdc

mdc zegt:
Ik gebruik 250 ml ketchup en 75 ml pittige Chili met knoflook. Zie de reactie mdc.Hartelijk dank voor uw interesse.:p
Henk

Henk zegt:
ziet er heerlijk uit,alleen de verhouding chili en ketchup is me niet duidelijk. zijn dat liters of halve liters flessen. wat voor chili zoet, pittig ?
mdc

mdc zegt:
Hallo,
Hartelijk bedankt voor de reacties, de Chili saus die ik gebruik is van het merk Yeos is te koop in 150 ml flesje, het is tamelijk pittig vab smaak.Slaatje ik probeer zeker en vast jou recept.Keesie ik heb heerlijk gezegd geen idee of je de kruiden x 10 neemt."Probieren geht über studieren" Veel geluk ;)
Groetjes Martine:)
slaatje

slaatje zegt:
Dit recept nodigt zeker uit om te maken, ik ga dit ook zeker doen. Het is weer eens wat anders dan de Shanghai spareribs die ik altijd maak. Zie mijn recept, is ook super lekker. Groetjes Gerda :p
keesie

keesie zegt:
Ik kook altijd 10 kg spare-ribs tegelijk,de kruiden om te koken dan ook x 10 nemen?
hns

hns zegt:
Hoi Dit ziet er maginifiek uit, zou mn arm er afhakken als niet klaarmaken zou.
Even over de Chili, hoeveel en wat voor.
Heb zoete pittige, alleen pittige en altijd in grote flessen. Hans de Vos:):)