Recept
« Terug naar recepten
Speclaasmuffins
PT40M
Speclaasmuffins
Een heerlijk speclaasmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Living at Home
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speclaasmuffins te bereiden
Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur
laten smelten. Eieren en suiker met de mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.
Gezien op Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur
laten smelten. Eieren en suiker met de mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.
laten smelten. Eieren en suiker met de mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.
Gezien op Bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom zeven. Boter op laag vuur
laten smelten. Eieren en suiker met de mixer mengen. Gesmolten boter, zure room
en bakaroma amandelen goed met het mengsel verroeren. Het bloemmengsel toevoegen en kort roeren tot alle ingrediënten net vermengd zijn.
De cranberrycompote voorzichtig door het beslag scheppen. Beslag over
12 muffinvormpjes verdelen. Met gehakte hazelnoten en vanillesuiker bestrooien.
In heteluchtoven bij 180 graden in 25 minuten gaar bakken. Iets laten afkoelen.