Recept
« Terug naar recepten
Speculaas-cheesetaart
PT45M
Speculaas-cheesetaart
Een heerlijk speculaas-cheesetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
feestmaand 231112 - R. Bakker 231112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaas-cheesetaart te bereiden
Bodem:
Verkruimel de speculaaskoekjes met de hand in een kom of stop ze in een plastic zakje en klop ze fijn met de deegroller.
Smelt de boter in de pan en zet het vuur uit.
Meng de koekkruimels onder de gesmolten boter.
Leg een vel bakpapier in een springvorm en doe er speculooskruimels in.
Druk goed aan zodat het een bodem vormt.
Zet dit voorlopig in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de Philadelphia met de suiker en vanille in een kom en klop dit goed samen tot een dik mengsel.
Doe er dan de eieren bij en meng goed.
Klop nog even aan volle snelheid alles onder elkaar.
Zet wat sterke koffie.
Giet de helft van het kaasmengsel bovenop de speculoosbodem. Dompel de rest van de speculaaskoekjes kort onder in de koffie en maak er een laagje mee.
Giet daarbovenop de rest van het kaasmengsel.
Zet de taart in de oven en leg onder in de oven een schaal met wat water in, zodat de taart niet gaat barsten.
Bak de taart 30 à 40 minuten tot de bovenkant er stevig en gelig uitziet. Laat de taart even afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast.
Je kan hem voor het serveren nog afwerken met wat fijn gekruimelde speculoos bovenop.
Verkruimel de speculaaskoekjes met de hand in een kom of stop ze in een plastic zakje en klop ze fijn met de deegroller.
Smelt de boter in de pan en zet het vuur uit.
Meng de koekkruimels onder de gesmolten boter.
Leg een vel bakpapier in een springvorm en doe er speculooskruimels in.
Druk goed aan zodat het een bodem vormt.
Zet dit voorlopig in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de Philadelphia met de suiker en vanille in een kom en klop dit goed samen tot een dik mengsel.
Doe er dan de eieren bij en meng goed.
Klop nog even aan volle snelheid alles onder elkaar.
Zet wat sterke koffie.
Giet de helft van het kaasmengsel bovenop de speculoosbodem. Dompel de rest van de speculaaskoekjes kort onder in de koffie en maak er een laagje mee.
Giet daarbovenop de rest van het kaasmengsel.
Zet de taart in de oven en leg onder in de oven een schaal met wat water in, zodat de taart niet gaat barsten.
Bak de taart 30 à 40 minuten tot de bovenkant er stevig en gelig uitziet. Laat de taart even afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast.
Je kan hem voor het serveren nog afwerken met wat fijn gekruimelde speculoos bovenop.
brinkie1970 zegt:
Ik denk dat je de frambozen voordat je gaat serveren erop moet doen en daarover eventueel wat fijngekruimelde speculoos/speculaaskoekjes erover doen.
Groetjes Sascha