Recept
« Terug naar recepten
Speculaas tiramisu
PT35M
Speculaas tiramisu
Een heerlijk speculaas tiramisu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Toetjes
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaas tiramisu te bereiden
Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje.
Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart.
Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit.
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn.
Leg ze op de bodem van een kom.
Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème.
Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer.
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder.
Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart.
Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit.
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn.
Leg ze op de bodem van een kom.
Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème.
Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer.
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
ladycheese zegt: