KookJij

Speculaas tiramisu

Een heerlijk speculaas tiramisu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Toetjes
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaas tiramisu te bereiden

Maak sterke koffie. Gebruik hiervoor 1 maatje koffie per kopje.
Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart.
Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, de bloemsuiker en de amaretto tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.
Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel.
Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. Klop de lepel niet af op de rand van de kom, want zo klopt u de lucht uit het opgeklopt eiwit.
Dompel de speculoosjes één voor één in de koffie maar niet te lang: ze moeten nog een beetje krokant zijn.
Leg ze op de bodem van een kom.
Bedek de speculoosjes met een laag mascarponecrème.
Hierop komt dan weer een laag met koffie doordrenkte Lotus speculoosjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer.
Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven
Strooi vlak voor het opdienen met een bloemsuikerzeef een laagje cacaopoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ladycheese

ladycheese zegt:
Succes, meestal doe ik alles op de gok (daarom smaken mijn koekjes nooit zo goed... ghehe):)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Google vertelde me,dat een maatje gelijk is aan 10 à 12 gram.Ik werk liever met absolute waarden dan met betrekkelijke,vooral de eerste keer,of waar de juiste hoeveelheid kritisch is.Het is al erg genoeg,dat we met die Engelse maten moeten werken hier.En die zijn soms weer anders dan de Amerikaanse.Waarom niet alles metrisch?Dat is toch het meest nauwkeurige?Ik heb ook een receptenlink,waar de maten en gewichten voor de ingrediënten omgezet worden voor je met een click van de muis.Nu ga ik wagen die tiramisu te maken.