KookJij

Speculaasbonbons met chocola

Een heerlijk speculaasbonbons met chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasbonbons met chocola te bereiden

1. Vulling: Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden.

2. Deeg: Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten.

3. Oven voorverwaremen op 175 graden. Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk.

4. Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden.

Eetsmakelijk !

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ilonka

ilonka zegt:
nou,het ziet er lekker uit,ik ga hem zeker proberen dit jaar met de kinderen..