KookJij

Speculaasstaaf

Een heerlijk speculaasstaaf recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: banketbakker henny
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaasstaaf te bereiden

Meng de boter, basterd, melk en speculaaskruiden.
Meng de bloem met bakpoeder en zeef deze.
Meng de bloem door de boter tot een deeg.
Deeg 60 min opstijven in de koelkast.
Kneed het ei en citroenrasp door de spijs tot het smeuïg is.
Laat het spijs circa 15 minuten opstijven in de koelkast.
Rol uit tot een rechthoekige plak van 4 mm dik en 40 cm lengte.
Rol het amandelspijs met bloem tot een pil van 40 cm.
Verwarm de oven voor op 175 ºC
Leg de spijsrol op het deeg.
Rol het deeg dicht.
Snijd, als het nodig is, het overlappende deeg bij.
Rol nog even na en vouw de zijkanten dicht.
Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de staaf met de naad naar beneden licht en druk licht aan.
Bestrijk de staaf met losgeklopt ei.
Druk de amandelen erin.
Bestrijk opnieuw met ei.
Bak het speculaas in circa 30- 40 minuten gaar.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Als je dit kunt maken, kun je ook amandelstaaf van bladerdeeg maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Lijkt verdacht veel op recept van Rudolf van Veen. Geeft helemaal niet, maar zet dan de bron erbij. Ik heb deze ook gemaakt en het is heerlijk. Ik ga dit recept er niet meer opzetten. Succes met je verdere recepten. Gr.Els;)