Recept
« Terug naar recepten
Speculooskaastaart
PT45M
Speculooskaastaart
Een heerlijk speculooskaastaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Aldi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculooskaastaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 210° C. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm. Druk de zijkanten goed aan. Splits de eieren. Klop het eigeel los en meng met de suiker en de bloem. Maal de speculoos fijn in de keukenrobot en voeg bij het eiermengsel. Voeg de amaretto toe. Meng met de plattekaas. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel. Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Snij in spiezen en werk af met slagroom.
alex alloing zegt: