Recept
« Terug naar recepten
Speenvarken in bladerdeeg
PT40M
Speenvarken in bladerdeeg
Een heerlijk speenvarken in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speenvarken in bladerdeeg te bereiden
Maak de koteletjes droog met keukenpapier, krab het bot goed schoon met een scherp mes en kruidt ze licht met peper en zout.
Maak het gehakt aan met de fijngehakte verse kruiden en de uitgeperste knoflook en reng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Bak de koteletjes in hete boter snel rondom bruin en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Blus de pan af met kalfsfond en laat even doorkoken.
Giet de saus door een zeef en laat ze inkoken tot de gewenste dikte.
Maak de saus vervolgens af met een scheutje conac.
Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en bevochtig deze licht met water.
Verdeel het gehakt over de plakjes bladerdeeg en leg op elk plakje een koteletje.
Vouw het bladerdeeg dicht, maar zo dat het botje eruit steekt.
Leg de plakjes met de sluitzijde op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
Leg de koteletpakjes op een voorverwarmd bord, nappeer een beetje saus naast de koteletjes en versier de saus me tomatenblokjes.
Maak het gehakt aan met de fijngehakte verse kruiden en de uitgeperste knoflook en reng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Bak de koteletjes in hete boter snel rondom bruin en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Blus de pan af met kalfsfond en laat even doorkoken.
Giet de saus door een zeef en laat ze inkoken tot de gewenste dikte.
Maak de saus vervolgens af met een scheutje conac.
Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en bevochtig deze licht met water.
Verdeel het gehakt over de plakjes bladerdeeg en leg op elk plakje een koteletje.
Vouw het bladerdeeg dicht, maar zo dat het botje eruit steekt.
Leg de plakjes met de sluitzijde op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
Leg de koteletpakjes op een voorverwarmd bord, nappeer een beetje saus naast de koteletjes en versier de saus me tomatenblokjes.