Recept
« Terug naar recepten
Spek met prei en tomaten
PT20M
Spek met prei en tomaten
Een heerlijk spek met prei en tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spek met prei en tomaten te bereiden
Laat het spek knapperig bakken in een pan of wok met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Giet het spekvet weg. Roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, het preiwit (in ringetjes) twee tot drie minuten. Doe er de gepelde en gehakte knoflook en de gehalveerde kerstomaatjes bij.
Roerbak nog een paar minuten. Breng op smaak met peper uit de molen.
Verdeel de groenten en het spek over de borden. Werk af met gehakte bieslook.
Serveer meteen.
Giet het spekvet weg. Roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, het preiwit (in ringetjes) twee tot drie minuten. Doe er de gepelde en gehakte knoflook en de gehalveerde kerstomaatjes bij.
Roerbak nog een paar minuten. Breng op smaak met peper uit de molen.
Verdeel de groenten en het spek over de borden. Werk af met gehakte bieslook.
Serveer meteen.