Recept
« Terug naar recepten
Spekjessaus
PT60M
Spekjessaus
Een heerlijk spekjessaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sonja Lauwers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spekjessaus te bereiden
Ondertussen aardappelen schillen en koken en puree maken.
Ondertussen spekblokjes dienen mooi krokant te worden aangebakken, voorzichtig 20 cl water bijvoegen, azijn bijvoegen en het geheel op smaak brengen met peper.
De sla en/of andijvie grondig wassen, niet zwieren in de slamolen, en rauw in fijne ringen versnijden. Je rolt de bladeren op en dan kan je op die manier de sla of andijvie mooi versnijden.
Op het bord een laag sla of andijvie leggen, daarbovenop deponeer je de puree en je maakt een kuiltje. In dat kuiltje doe je de spekjes en een klein pollepeltje saus.
Alles goed onder elkaar mengen, lekker.
Ondertussen spekblokjes dienen mooi krokant te worden aangebakken, voorzichtig 20 cl water bijvoegen, azijn bijvoegen en het geheel op smaak brengen met peper.
De sla en/of andijvie grondig wassen, niet zwieren in de slamolen, en rauw in fijne ringen versnijden. Je rolt de bladeren op en dan kan je op die manier de sla of andijvie mooi versnijden.
Op het bord een laag sla of andijvie leggen, daarbovenop deponeer je de puree en je maakt een kuiltje. In dat kuiltje doe je de spekjes en een klein pollepeltje saus.
Alles goed onder elkaar mengen, lekker.