Geef er wortelstamp bij of aardappelpuree met worteltjes.
Bestrooi met gesnipperde korianderblaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Speklapjes met een Aziatisch Tintje
PT60M
Speklapjes met een Aziatisch Tintje
Een heerlijk speklapjes met een aziatisch tintje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speklapjes met een Aziatisch Tintje te bereiden
1).Doe in de keukenmachine de uien, knoflook, mosterd,
drank, ketjap en gember en draai daarvan een homogene
pasta.
2).Fruit de speklapjes in de boter aan tot ze rondom zijn gekleurd en haal dan het vlees weer uit de bakpan en zet dat apart.
3).Doe dan in de zelfde pan (evt beetje boter er bij) de pasta uit de keukenmachine en fruit dat aan onder flink roeren, totdat de geuren goed loskomen. Dat zal zo'n 6 à 7 minuten kosten. Blus dan de inhoud in de pan af met bouillon en schraap de bodem goed schoon.
4).Doe het vlees weer terug in de pan en laat dat in zo'n klein half uurtje verder gaar stoven.
drank, ketjap en gember en draai daarvan een homogene
pasta.
2).Fruit de speklapjes in de boter aan tot ze rondom zijn gekleurd en haal dan het vlees weer uit de bakpan en zet dat apart.
3).Doe dan in de zelfde pan (evt beetje boter er bij) de pasta uit de keukenmachine en fruit dat aan onder flink roeren, totdat de geuren goed loskomen. Dat zal zo'n 6 à 7 minuten kosten. Blus dan de inhoud in de pan af met bouillon en schraap de bodem goed schoon.
4).Doe het vlees weer terug in de pan en laat dat in zo'n klein half uurtje verder gaar stoven.