Geef er bij aardappelpuree en een mooi stukje biefstuk, ossenhaas o.i.d.
Schenk hierbij een mooie rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Sperciebonen, morieljes en lenteuitjes
PT45M
Sperciebonen, morieljes en lenteuitjes
Een heerlijk sperciebonen, morieljes en lenteuitjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperciebonen, morieljes en lenteuitjes te bereiden
1).Doe in een kommetje wat kokend water zet daarin 20 minuten te weken de gedroogde morieljes.
Na de 20 minuten de volgezogen morieljes in de lengte halveren.
2).Kook gedurende 3 à 4 minuten de sperciebonen in het gezouten water, giet ze af en doe ze direct in de kom met het ijs- water.
3).Daarna de sperciebonen afgieten en drogen.
4).Verhit in de bakpan de boter en olijfolie en fruit daarin aan de uien en knoflook gedurende 1 minuut.
5).Voeg dan toe de stukjes lenteui en fruit die 5 minuten aan.
6).Voeg de gehalveerde morieljes toe en roer dat geheel een minuutje door.
7).Voeg dan de sperciebonen toe en roer tot het geheel goed warm is geworden (zo'n 3 minuten) en maak dat af op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
8).Vlak voor het opdienen de gesnipperde kervel door de boontjes roeren.
Na de 20 minuten de volgezogen morieljes in de lengte halveren.
2).Kook gedurende 3 à 4 minuten de sperciebonen in het gezouten water, giet ze af en doe ze direct in de kom met het ijs- water.
3).Daarna de sperciebonen afgieten en drogen.
4).Verhit in de bakpan de boter en olijfolie en fruit daarin aan de uien en knoflook gedurende 1 minuut.
5).Voeg dan toe de stukjes lenteui en fruit die 5 minuten aan.
6).Voeg de gehalveerde morieljes toe en roer dat geheel een minuutje door.
7).Voeg dan de sperciebonen toe en roer tot het geheel goed warm is geworden (zo'n 3 minuten) en maak dat af op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
8).Vlak voor het opdienen de gesnipperde kervel door de boontjes roeren.