KookJij

Sperziebonen en kapucijners met satésaus

Een heerlijk sperziebonen en kapucijners met satésaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sperziebonen en kapucijners met satésaus te bereiden

Maak van de komkommer een komkommersalade. Houd de stukken grof in kwartpuntjes van 0,5 cm dik. Maak de dressing van azijn en olijfolie op smaak gebracht met peper, zout en eventueel wat gedroogde tuinkruiden.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer een minuut of 7, giet af en zet apart.
Kook ondertussen de rijst.
Maak de satésaus, maak de saus niet te dik en roer het blikje tomatenpuree er doorheen. Snijd 2 teentjes knoflook ragfijn en voeg dit op het eind aan de saus toe.
Rul het gehakt in 2 eetl. olijfolie of een gezonde keuze vloeibaar bakprodukt.
Snijd de ui in grove stukken en roerbak deze even met het gehakt op hoog vuur (niet te lang, moet knapperig blijven) Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog een minuut of 2, 3. Voeg de kapucijners toe en temper het vuur. Laat even doorwarmen. Voeg nu de satésaus toe. Meng dit goed door elkaar en warm goed door. Niet te lang, de bedoeling is dat de ingrediënten nog knapperig blijven.
Serveer het samen met de rijst op een flink bord met de ijsbergsla on-the-site, samen met de komkommersalade. Liefhebbers van pittig kunnen eventueel wat sambal er bij nemen.
Eet smakelijk.

Mijn kookverhaal (Peter Kamp)

Het eten moet niet alleen lekker zijn, maar vooral ook gezond. Gemiddeld krijgen mensen sowieso vaak te weinig vezels binnen en dit gerecht is wel vezelrijk met de bonen, de kapucijners, de uien en de zilvervliesrijst.
Natuurlijk smaakt dit gerecht ook uitstekend met witte rijst of pandanrijst, maar mijn voorkeur gaat uit naar zilvervliesrijst. Om nog meer vezels in een gerecht te krijgen voeg ik vaak ook een paar eetlepels (gebroken) lijnzaad toe in een mate dat dit de smaak niet beïnvloed uiteraard. Ik kies er voor om bij de ijsbergsla geen dressing te maken. De satésaus en de knapperigheid van de ijsbergsla gaan zeer goed samen, maar satésaus met sladressing is mijn inziens geen goede combi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wouros

wouros zegt:
Waar maak je de satésaus van???
truitje

truitje zegt:
Volgens mij ontbreken er een paar onderdelen van dit recept. Ook de ingrediëntenlijst is onvolledig ;);)Groetjes Gerda:p:p:p