Serveer bij:
gekookte of gebakken aardappels en een stukje rood vlees of kip.
Recept
« Terug naar recepten
Sperziebonen uit de Périgord
PT30M
Sperziebonen uit de Périgord
Een heerlijk sperziebonen uit de périgord recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperziebonen uit de Périgord te bereiden
Was de bonen, haal ze eventueel af. Kook ze in ± 15 beetgaar in weinig water met zout. Laat ze even schrikken onder de koude kraan.
Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg spek, knoflook en uien toe, lichtbruin bakken. Roer de bloem er door en vervolgens, scheutje voor scheutje, al roerend, de melk. Voeg de tijm toe. Laten stoven tot de saus wat is ingedikt. Doe de saus in de pan met de bonen en warm nog 5 minuten door.
Bestrooi met peterselie.
Smelt de boter in een grote koekenpan, voeg spek, knoflook en uien toe, lichtbruin bakken. Roer de bloem er door en vervolgens, scheutje voor scheutje, al roerend, de melk. Voeg de tijm toe. Laten stoven tot de saus wat is ingedikt. Doe de saus in de pan met de bonen en warm nog 5 minuten door.
Bestrooi met peterselie.
Els zegt: