KookJij

Spicy speklapjes

Een heerlijk spicy speklapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: http://meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/49/hete_speklapjes.aspx
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spicy speklapjes te bereiden

Meng de ketjap manis met de sambal en de sherry. Smeer de speklapjes in met het sambalmengsel en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes op middelhoog vuur in 10-15 minuten knapperig. Bestrooi naar smaak met zout. Neem de speklapjes uit de pan, giet de marinade erin en verhit deze 1 minuut.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

Speklapjes zijn niet saai! Dat proef je met dit verrassende gerecht. Ook heerlijk dus op z'n Indonesisch!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

beertje36

beertje36 zegt:
Ik marineer ze ook vaak met ketjap en sambal en gemberpoeder, en dit is weer net wat anders. Ga ik zeker ook een keer proberen. En wat je zegt dat speklampjes niet saai zijn klopt helemaal, ze blijven lekker en zijn op vele manieren klaar te maken :):)