Recept
« Terug naar recepten
Spicy speklapjes
PT75M
Spicy speklapjes
Een heerlijk spicy speklapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
http://meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/49/hete_speklapjes.aspx
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spicy speklapjes te bereiden
Meng de ketjap manis met de sambal en de sherry. Smeer de speklapjes in met het sambalmengsel en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklapjes op middelhoog vuur in 10-15 minuten knapperig. Bestrooi naar smaak met zout. Neem de speklapjes uit de pan, giet de marinade erin en verhit deze 1 minuut.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Speklapjes zijn niet saai! Dat proef je met dit verrassende gerecht. Ook heerlijk dus op z'n Indonesisch!
beertje36 zegt: