Recept
« Terug naar recepten
Spinazie - Artisjokken Lasagna (Vegetarisch)
PT90M
Spinazie - Artisjokken Lasagna (Vegetarisch)
Lasagna is een Italiaanse ovenschotel, die bereid wordt met vellen pasta in diverse lagen. Tussen de vellen is een groente- vlees vulling. Wordt gegaard in een oven.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Snacks - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinazie - Artisjokken Lasagna (Vegetarisch) te bereiden
- Maak een blanke roux met behulp van de boter, bloem en de melk. Laat even goed doorkoken - al roerend - om het bloem-gedeelte van de roux goed af te garen.
- Smelt de geraspte kaas er door en de kruiden onder voortdurend roeren.
- Haal van het vuur af en kluts dan de eieren door de massa. Houd de saus apart tot verder gebruik.
- Laat de spinazie slinken in de olie en bak de knoflook meteen mee,blijf roeren tot het meeste vocht weggekookt is
- Meng door de spinazie de mozzarella, de ricotta en de artisjokken en roer dat goed door.
- Doe een laagje béchamelsaus op de bodem van de ovenschotel. Bedek dat met lasagne vellen, dan een laag spinazie-artisjokken mix, dan een laagje béchamelsaus, dan weer een laag lasagne vellen, enz. Eindig met een laag béchamelsaus en doe daar de geraspte kaas over met enkele klontjes roomboter.
- Het geheel gaat de 30 minuten de oven in.
- Dit gerecht is het lekkerst als het heet wordt gegeten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We geven hierbij een op hout opgevoede witte wijn. Zelf prefereer ik een Riesling Spätlese Trocken.